KISŇA À LA PROSTŘENO Velikonoční speciál Prostřeno
Kód: 262Související produkty
Detailní popis produktu
Ano, jak už asi všichni víte Víťa s taťkou Jirkou byli ve speciálním velikonočním Prostřenu z jižní Moravy. Už od začátku jim rozhodně nešlo o výhru, ale ostudu tam snad taky neudělali. A proto jsme se vám rozhodli nabídnout vína, která jste tam mohli zahlédnout nebo o nich Víťa mluvil.
Jako první víno jsme vybrali Sauvignon z viniční trati Pod Martinkou. Párovat ho můžete s rozpečeným kozím sýrem s variací salátků, bazalkovým pestem a medem.
V tomto výběru nesmí chybět Strýcovo rosé. To povznese každou grilovačku a kombinovat ho můžete s různými dobrotami z grilu. My jsme jej vyzkoušeli párovat s krémovou kulajdou. Chutě vína a polévky se velmi příjemně doplňovaly.
Třetí víno je velmi netradiční - oranžové, nefiltrované a bez přídavku oxidu siřičitého. Zvolili jsme Chardonnay 2020 z kameninových nádob, které leželo na slupkách přes 7 měsíců. Skvěle se hodí například k pečenému králíkovi. U tohoto vína doporučujeme otevření klidně i několik hodin předem a také velkou skleničku pro konzumaci.
Znáte Bílý Zweiglt? Jedná se totiž o další naši specialitu. Bílé víno, které vzniklo lisováním celých hroznů. Vůně i chuť jsou proto velmi jemné, ovocné, svěží s vyšším obsahem zbytkového cukru. Skvěle se hodí k dezertům - například k lívanečkům.
Dalším netradičním nápojem je Beziňon. Aromatický nápoj vyrobený z květů černého bezu. Obsahuje bublinky a pouze 3 % obj. alkoholu. Skvěle vás osvěží a lehce se na něm stanete závislí :).
Posledním vínem tohoto výběru se stal Vlašák. Konkrétně z viniční trati Černé díly. Jedná se o suché, svěží a ovocné víno. Ugrilovat si k němu můžete například rybu nebo kuřecí prsní steak.
Recepty k jednotlivým pokrmům ze speciálního velikonočního dílu z jižní Moravy najdete na webu Prostřeno - ZDE.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kisně |
---|---|
Hmotnost: | 6 kg |