Naturální

Okoštujte naturální vína a užijte si s námi online degustaci 6. března 2021.

Víte, že děláme také naturální vína, které jsou nesířená a nefiltrovaná? Pojďte je okoštovat!
Oranžová a naturální vína jsou věcí, která nás baví, naplňuje a rádi je dáváme okoštovat ostatním.
To ovšem neznamená, že tyto vína budou všem chutnat na první pokus - jsou mnohem komplikovanější a většinou si k nim musíte postupně najít cestu.
Jedná se o vína, která kvasila a následně zrála na slupkách mnohem delší dobu než je nyní u bílých vín zvykem.
Klasická bílá vína bývají v kontaktu se slupkami maximálně 72 hodin. Jantarová vína klidně i déle než půl roku!
Kvevri jsou nádoby, které jsou zakopány v zemi. Jsou vypálené z hlíny a mají speciální tvar.
Vína se v kvevri vyrábí více než 8 000 let a původní kolébkou je Gruzie.
Proto i naše nádoby pochází až z této země. Máme dvě a zakopali jsme je k babičce do zahrádky.
Oranžová vína vyrábíme také v kameninových nádobách původem z moravské vsi Poštorná.
Mají ovocnější charakter a většinou neobsahují takové množství tříslovin jako vína z kvevri.